Vad världen har att erbjuda är ingenting jämfört med vad Gud kan ge.

Jag jobbar som modell, influencer och har varit med i skönhetstävlingar och jag tycker att det kan vara en kul grej att hålla på med ibland men det jag verkligen brinner för är att få jobba med människor, speciellt ungdomar. Har alltid tyckt om att klä upp mig, fixa håret och prova smink. Är väldigt kreativ av mig så det kanske hade med det att göra, tycker att det är imponerande hur man kan förändra sitt utseende och styra hur man vill se ut. När jag var yngre så fick jag höra av väldigt många vänner att jag borde bli modell och det var nått jag fundera på men jag satsade istället på min gymnastik och friidrotten och tänkte inte så mycket mer på det. Senare i tonåren så blev det mycket festande och jag umgicks med fel vänner och då försvann framtidsplaner helt och hållet.

Det höll på i några år där jag tog fel val i livet men det ändrades när jag fick min riktiga kontakt med Gud. Jag är uppväxt i kyrkan och har alltid vetat att Gud finns och så men jag har ju inte haft en relation med honom på flera år, eller jo han har ju haft det med mig men jag hade inte det tillbaka till 100%. Men efter allt jag varit med om så vet jag ju att han alltid funnits vid min sida.

Jag hamnade i en tråkig situation och jag bad till Gud att han skulle visa mig att han faktiskt bryr sig om mig och kan ge mig ett annat bättre liv och det gjorde han direkt. Efter den upplevelsen så blev jag helt förvandlad, det har ändå varit ”ups and downs” men jämfört med mitt förra liv så har det bara blivit bättre och jag känner mig trygg med Guds vägledning och det är han som lett mig dit jag är idag, mitt liv vände totalt.

Började jobba som modell och influencer, sen så började jag med skönhetstävlandet och vann Miss Globe och åkte utomlands för att vara med i världsfinalen. Sjukt spännande var det och det öppnade upp en ny värld för mig, så jag har tagit en del modelljobb utomlands och fick till sist erbjudande att vara med i Miss Universe och bli en Victoria Secret modell. Det betydde att jag skulle behöva flytta till London och lämna livet här i Sverige. Då hade jag precis fått kontakt med Lp Grow och hade hittat en bra församling med en bra ”hemmagrupp” så jag behövde verkligen be och se vad Gud ville med mitt liv. När man förstått hur mycket Gud älskar en så är inget annat mer intressant än att gå Guds väg, det finns frestelser såklart men det Gud erbjuder är alltid bättre har jag fått lära mig.

Att få vara i skönhetsvärlden hade ju sina plus men det känns fortfarande inte tillräckligt, det handlar bara om att fylla sig själv med ”sig själv” och det är ganska meningslöst i längden. Att få jobba med Lp och hjälpa ungdomar var ju nått jag drömt om länge och det är nått som faktiskt gör världen till en bättre plats. Man hör hela tiden i på skönhetstävlingar att man vill ” rädda världen” men det man gör är ju att bli uppsminkad och sätta krav på hur en ”riktig kvinna” ska se ut. Jag bestämde mig för att tacka nej och stanna kvar i Sverige och jobba med Lp Grow och det är nått jag inte ångrat.

Meningen med livet är att hjälpa andra människor och att bygga upp sig själv ifrån insidan och inte på utsidan och den chansen har jag fått av Gud hos Lp Grow.

/Jessica
Instagram: Jessicaludmila1